Última actualización: 10/12/2019
Buscar...
Usuario
Contraseña
Recordar contraseña 
Está ud. en: Nutrición | El Rincón de la Nutrición Clínica | Nutrición y salud

Nutrición y salud

Macronutrientes


Informe sobre Frutas y Verduras de la Federación Española de Nutrición (FEN) Descargar

Consenso sobre las grasas y aceites en la alimentación de la población española adulta; postura de la Federación Española de Sociedades de Alimentación, Nutrición y Dietética (FESNAD). Descargar

Ingesta de grasas trans; situación en España. Nutr Hosp. 2014;29(4):704-711 [2014] Descargar

Beta-palmitate - a natural component of human milk in supplemental milk formulas. Nutrition Journal. 2016; 15:28 Ver

Long term gluten consumption in adults without celiac disease and risk of coronary heart disease: prospective cohort study. BMJ 2017; 357: j1892 Ver

An antiinflammatory dietary mix modulates inflammation and oxidative and metabolic stress in overweight men: a nutrigenomics approach. Am J Clin Nutr [2010] Ver

Guía de la alimentación saludable para Atención Primaria y Colectivos Ciudadanos Ver

Petits canvis per menjar millor Ver

Canada´s Dietary Guidelines Ver

Las Sociedades Americana, Europea, Asiática y la Federación Latino americana de nutrición publican los Criterios GLIM para el diagnóstico de la malnutrición. Ver

“Detén el juego de la culpa del paciente: ¿qué causa en realidad la obesidad?” Ver

Healthy effects of dietary risks in 195 countries, 1990-2017: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2017 (Lancet 2019 Apr 3 pii: S0140-6736(19)30041-8) Ver

Associations of Dietary Cholesterol or Egg Consumptions with Incident Cardiovascular Disease and Mortality (JAMA. 2019 Mar 19;321(11):1081-1095). Ver

Informe sobre cómo desayunamos y cuáles son las recomendaciones para un desayuno saludable Ver

High-Fiber Diet Might Protect Against Range of Conditions. Interesante editorial en JAMA sobre los beneficios de la fibra, en medio de toda la vorágine de dietas hiperproteicas, que aporta una minirevisión con aspectos claves. Ver

The Influence of Meal Frequency and Timing on Health in Humans: The Role of Fasting. Revisión en Nutrients que arroja luz sobre el papel del número de ingestas, así como su distribución horaria. Ver

A global review of food-bases dietary guidelines. Adv Nutr. 2019 Apr 30. pii: nmy130. doi: 10.1093/advances/nmy130. [Epub ahead of print]. Ver

Supplement—role of milk and dairy products in health and prevention of noncommunicable chronic diseases: a series of systematic reviews Ver

Ultra-Processed Diets Cause Excess Calorie Intake and Weight Gain Ver

Personalized eating: The "new" diet? Ver

Global Improvement in Dietary Quality Could Lead to Substantial Reduction in Premature Death Ver

A randomized controlled trial contrasting the effects of 4 low-calorie sweeteners and sucrose on body weight in adults with overweight or obesity Ver

Is chocolate consumption associated with health outcomes? An umbrella review of systematic reviews and meta-analyses Ver

¿Son las dietas vegetarianas nutricionalmente adecuadas? Una revisión de la evidencia científica Ver

Virgin Olive Oil and Health: Summary of the III International Conference on Virgin Olive Oil and Health Consensus Report Ver

Effect of a Nutritional and Behavioral Intervention on Energy-Reduced Mediterranean Diet Adherence Among Patients With Metabolic Syndrome Ver

Adherence to Mediterranean Diet or Physical Activity after bariatric surgery and its effects on weight loss, quality of life and food tolerance Ver

Scientific evidence of diet for weight loss: different macronutrient composition, intermitent fasting and popular diet Ver

Micronutrientes


Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre ingestas nutricionales de referencia para la población española Descargar

Vitamin D deficiency: a worldwide problem with health Consequences. Am J Clin Nutr [2008]. Ver

Health-Promoting Components in Fermented Foods: An Up-to-Date Systematic Review Ver

Sodium Intake Reduction and the Food Industry Ver

Effect of two different sublingual dosages of vitamin B12 on cobalamin nutritional status in vegans and vegetarians with a marginal deficiency: A randomized controlled trial Ver

A randomized controlled trial contrasting the effects of 4 low-calorie sweeteners and sucrose on body weight in adults with overweight or obesity Ver

Differentiating Cutaneous Manifestations of Micronutrient Deficiency Ver

Recomendaciones de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre el consumo de pescado la presencia de mercurio Ver

© 2019 SEEN | Desarrollo: IRICOM SL | Aviso Legal | Política de Privacidad | Accesibilidad | Mapa Web | Acerca de esta web | Contacto